• Sld1
  • Sld2
  • Sld3

Marmeláda je vyrobena z čerstvých italských BIO citrónů. Zachovává si žlutou barvu dužiny, ve které jsou ručně krájené plátky kůry. Dužina společně s kůrou vytváří typickou osvěžující kyselkavou chuť citronové marmelády. Ideální pro milovníky kyselkavých marmelád.

Džem je uvařen podle tradiční domácí receptury, bez použití konzervantů. Švestky pochází ze Znojemska. To se projevuje v chuti a vůni džemu. Nádherné velké švestky byly ručně zpracovány a džem si zachoval i určitou strukturu použitého ovoce s doplněním osobité chuti 80 % čokolády (složení kakaové boby a třtinový cukr) pocházející z jediné české čokoládovny Jordi´s z Hradce Králové.

Typickou vůni a chuť třešní dala džemu odrůda srdcovka. Vyzrálé plody zbarvily džem do tmavočervena a jejich kousky tvoří jeho výraznou strukturu.

Džem je určen pro milovníky tradičních ovocných chutí. Skvělý je též jako náplň ovocných dortů a pro přípravu zmrzlinových pohárů.

Mišpule z velmi starého stromu byly námi sklízeny v plné vyzrálosti v sychravých podzimních dnech. Pochází ze zahrady nacházející se v historické části města Znojma. Při jejich pěstování nebyly použity žádné cizorodé látky. Tradiční ruční metoda zpracování bez použití chemické konzervace zachovala u džemu jeho přirozenou mišpulovou barevnost, chuť a vůni. Mišpule patří k typickým starým znojemským plodinám a jsou osobitou připomínkou  „starých dobrých časů“.

Ručně sbíraný optimálně vyzrálý černý rybíz byl při výrobě pasírován, aby získal hladkou strukturu. Jeho nezaměnitelná typická chuť a vůně je opticky doplněna i černofialovou barvou.

Džem se hodí nejen na linecké cukroví, ale i do jogurtů a jako náplň různých tradičních moučníků.

Džem je uvařen podle tradiční domácí receptury jen s přidáním cukru, reduktivní metodou a bez použití konzervantů. Švestky a mák použitý pro džem pochází ze Znojemska. To se projevuje v chuti a vůni džemu. Nádherné velké švestky byly ručně zpracovány a džem si zachoval i určitou strukturu použitého ovoce s doplněním osobité makové chutě.

Čerstvě sesbírané červenozelené plody angreštu (okrouzlí) daly barvu i džemu, který je jemně červeno nafialovělý. Jeho chuť je sladko kyselkavá a pikantní.

Džem doporučujeme příznivcům výrazných kyselkavých chutí.    

Kdoule byly natrhány v ekologické zahradě v obci Havraníky, ležící v katastru Národního parku Podyjí. Džem je ručně vyroben z velmi tvrdých zelenožlutých plodů podle tradiční domácí receptury bez použití konzervantů. Metoda zpracování zachovala všechny typické senzorické vlastnosti kdoulí.

Povidla byla uvařena z vlastních vyzrálých meruněk. Byly vařeny za stálého míchání po dobu šestnácti hodin. Pro zvýšení lahodnosti byla velmi mírně doslazena.

Jejich pikantnost je předurčuje do povidlových taštiček sypaných opraženou strouhankou s cukrem a přelitých rozpuštěným máslem. Zajímavě doplňují tvarohové koláče a velmi dobře se hodí i k výrobě omáček k masu.

Džem je vyroben z vyzrálých BIO banánů z Dominikánské republiky a byly obchodovány v režimu fairtrade. Banány společně s kokosem a bílým kubánským rumem vytvořily lahodnou chuť, která se jen rozplývá na jazyku.

Džem je vhodný pro přípravu desertů a pro milovníky banánových chutí. Může obsahovat zbytkový alkohol.

Džem byl vyroben tradiční reduktivní metodou z krásně vyzrálých broskví z Těšetic. Jejich sladká broskvová chuť byla doplněna kvalitní švýcarskou čokoládou Lindt. Ta podtrhla a zvýraznila chuť broskví a připojila lahodnou čokoládovou dochuť.

Džem je určen pro milovníky čokolády, ovoce v čokoládě a nevšedních chutí

Špendlíky pochází z divoké přírody Národního parku Podyjí v katastru obce Popice. Daná oblast zaručuje jejich ekologický růst. Dobře vyzrálé žluté až žlutooranžové plody byly ručně zpracovány a džem si uchoval i jejich barvu. V chuti dominují typicky špendlíkové až citrusové tóny.

Džem je určen pro milovníky pikantních, kyselejších chutí. Výborně se hodí například na domácí perník.

Mišpule z velmi starého stromu byly námi sklízeny v plné vyzrálosti v sychravých podzimních dnech. Pochází ze zahrady nacházející se v historické části města Znojma. Tradiční ruční metoda zpracování bez použití chemické konzervace zachovala u džemu jeho přirozenou mišpulovou barevnost, chuť a vůni. Mišpulová chuť byla ještě doplněna o tóny jemně nasekaných vlašské ořechů a karamelovou dochuť.  Mišpule patří k typickým starým znojemským plodinám a jsou osobitou připomínkou „starých dobrých časů“.

Džem je určen pro milovníky zajímavých chutí hledající netradiční plodiny.

Mandarinková marmeláda z Mandarinek Klementinek, které byly v BIO kvalitě.  Marmeláda má sytě oranžovou barvu a výraznou mandarinkovou chuť a vůni. Kůra je ručně krájena a dodává marmeládě strukturu.

Pro džem byly na naší zahradě vybrány vyzrálé plody rybízu a ručně obrány. Jako nejvhodnějšího partnera pro naši odrůdu rybízu jsme vybrali z několika odrůd vín Pinot Noir 2007 in Feldern z vinařství Weingut Hofbauer z nedalekého rakouského Unterretzbachu. Ten se dokonale snoubil s chutí rybízu a rozšířil jej o další rozměr chutě skvělého vína.

Džem je uvařen podle tradiční domácí receptury jen s přidáním cukru, reduktivní metodou a bez použití konzervantů. Švestky použité pro džem pochází ze znojemského údolí potoka Leska, kde jsou pro ně velmi vhodné podmínky a byly zde pěstovány velmi šetrně a ekologicky. To se projevuje v chuti a vůni džemu. Nádherné velké švestky byly ručně zpracovány a džem si zachoval i určitou strukturu použitého ovoce.

Džem je uvařen podle tradiční domácí receptury. Reduktivní metoda bez použití konzervantů zachovává jeho přirozenou oranžovou až červenou barvu.

Na jeho výrobu byly použity staré odrůdy meruněk z vlastní, více jak stoleté zahrady ve Znojmě. Všechny plody pro jam jsou ihned po sklizení přebrány, ručně rozkrájeny a zpracovány. Je vždy použito jen to nejlepší z úrody.

Pomerančová marmeláda je stejně jako čistá pomerančová marmeláda vyrobena z čerstvých italských BIO pomerančů odrůdy Navel. Při vaření je však přidán sirup z černého bezu, který doplňuje sladkonahořklou chuť pomerančů a dodává marmeládě další rozměr.

Velmi aromatické želé, vonící a chutnající se všemi nuancemi, jak jsme jej na jaře utrhli v okolí vinařské obce Šatov.

Želé je vhodné nejen k namazání na čerstvé pečivo jako džem, ale především jako zajímavá příchuť bílých jogurtů.

Pro výrobu džemu byly použity nejkvalitnější višně maďarských odrůd, které činí džem výrazný, kořenitý s až perníkovou příchutí. Tyto aspekty se projevují i ve vůni, aniž by bylo použito koření. Džem má tmavofialovou až hnědou barvu. Struktura džemu s jemnými kousky ovoce je dána ručním zpracováním. Višně byly pěstovány v režimu integrované produkce v sadech v nedalekých Těšeticích.

Džem je uvařen z optimálně vyzrálých třešní srdcovek, které byly ručně sbírány. Jejich nezaměnitelná chuť je doplněna pečlivě vybranou kolumbijskou kávou a skotskou whiskey.

Džem se skvěle hodí jako jedna z vrstev dortu Malakov.

Marmeláda je vyrobena z čerstvých italských BIO pomerančů odrůdy Navel. Zachovává si žlutooranžovou barvu dužiny, ve které jsou ručně krájené sytě oranžové plátky kůry. Dužina společně s kůrou vytváří typickou sladkonahořklou chuť pomerančové marmelády.

Džem je uvařen ze směsi černých a bílých moruší s převahou černých, které jej i obarvily do velmi tmavé barvy. V džemu byla zachována jemná jadérka s příjemnou oříškovou chutí a obsahem řady zdraví prospěšných látek. Sladkost džemu je dána především vyzrálostí morušových plodů.

Džem je určen pro milovníky zajímavých a netradičních chutí.

Džem je uvařen podle tradiční domácí receptury reduktivní metodou bez použití konzervantů. Plody broskví byly pěstovány v režimu integrované produkce v nedalekých Těšeticích. Sladké, dobře vyzrálé broskve měly tmavočervenou barvu se žlutou dužinou. Barva slupky se promítla i do barvy džemu.

Jam je určen pro milovníky sladších marmelád.

Džem je vyroben z nádherně vyzrálých jahod pěstovaných nedaleko Znojma. Jahody byly ručně sbírány a zpracovány. Džem obsahuje velké kusy jahod, které jsou jen půleny a zachovávají strukturu. Typickou jahodovou chuť podtrhuje přidání růžového a černého pepře, které jsou patrné hlavně v dochuti.

Tradiční šestková povidla vyráběná reduktivní metodou. Vyzrálé švestky z Těšetic byly vařeny za stálého míchání po dobu dvanácti hodin. Výsledná povidla mají typickou barvu, chuť a  vůni.  Pro zvýšení  lahodnosti byla velmi mírně doslazena.

Jsou ideální do povidlových taštiček sypaných mákem, jako součást tvarohových koláčů a pikantních omáček.

Džem je vyroben z dobře vyzrálých plodů šípkových keřů, které byly ručně sbírány na území Národního parku Podyjí v obci Popice. Má pikantní chuť, výraznou vůni a barvu.

Džem je výborný na mazání čerstvého pečiva nebo k ochucení bílého jogurtu. Znamenitý je též pro přípravu šípkových omáček a šípkové polévky.

Džem je uvařen podle tradiční domácí receptury. Reduktivní metoda bez použití konzervantů zachovává jeho přirozenou oranžovou barvu.

Meruňky jsou z vlastní zahrady ve Znojmě, tvoří je směs různých odrůd např. Velkopavlovická, Ananaska a další staré odrůdy. Nejstarší stromy pochází z roku 1924, kdy je vysadila prababička. Ostatní stromy byly vysázeny v 60-80 letech 20. století Otto Boudou st.

Všechny plody pro jam jsou ihned po sklizení přebrány, ručně rozkrájeny a zpracovány. Je vždy použito jen to nejlepší z úrody.

Různorodost meruňkových odrůd a metoda zpracování vytváří džem chuťově i aromaticky výrazný a zajímavý. 

Džem je vyroben z nádherně vyzrálých jahod pěstovaných nedaleko Znojma. Jahody byly ručně sbírány a zpracovány. Džem obsahuje velké kusy jahod, které jsou jen půleny a zachovávají strukturu. Typickou jahodovou chuť podtrhuje kvalitní šampaňské a dochuť doplňuje madagaskarská bourbon vanilka.

Krásné zdravé a vyzrálé jahody jsme posbírali na plantáži v nedalekých Božicích a hned zpracovali. To se projevilo v krásné vůni, červené barvě a chuti džemu, která je přirozeně jahodová a lahodná.

Džem je příjemným snídaňovým společníkem, ale osvědčil se i jako nedílný doplněk vanilkové zmrzliny.

Plody černého bezu byly sbírány v divoké přírodě v katastru Národního parku Podyjí mezi obcemi Popice a Konice. To zaručuje i mimořádnou kvalitu plodin. Pracná ruční výroba džemu schválně zachovává  bobule i s jejich jadérky, která po rozkousnutí připomínají oříšky. Pro zachování této struktury džem nebyl pasírován. Džem je vyroben jen z černého bezu a není ničím nastavován, např. jablky.

Všechna práva vyhrazena • 2017 Marmelády Znojmo • Vyrobil Martin Grus - Studio Tužka