• Sld1
  • Sld2
  • Sld3

Tradiční nedoslazovaná šestková povidla vyráběná reduktivní metodou. Vyzrálé švestky z Těšetic byly vařeny za stálého míchání po dobu dvanácti hodin. Výsledná povidla mají typickou barvu, chuť a vůni.

Jsou ideální do povidlových taštiček sypaných mákem, jako součást tvarohových koláčů a pikantních omáček.

Tradiční znojemská cibulová „marmeláda“ s bílým vínem. Má sladkokyselkavou pikantní chuť různých druhů pepře a bílého vína. Do džemu byl použit Ryzlink rýnský malého vinařství Jelínek, které sídlí a vyrábí vína ve Znojmě a obhospodařuje své vinohrady na Kraví hoře.

Hruškový džem jemně okořeněný chilli a feferonkami. Vyvolává nezaměnitelný chuťový zážitek, ve kterém se snoubí sladkost a aromatika hrušek s pikantností paprik.

Džem je určený především jako doplněk sýrů.

Čatní je vyrobeno podle tradiční domácí receptury. Jeho pikantnost tvoří snoubení dvanácti různých složek a koření s meruňkami a nasekanými rozinkami.

Čatní je jedinečným doplňkem sýrů, pečených a uzených mas. Skvěle se hodí i topinku.

Tradiční znojemská cibulová „marmeláda“ s červeným vínem. Má sladkokyselkavou pikantní chuť, doplněnou chutí a barvou červeného vína. Do džemu bylo použito kvalitní červené víno odrůdy Zweigeltrebe ze špičkového vinařství Weingut Breitenfelder z obce Klein Riedenthal, která leží nedaleko Znojma na rakouské straně zemské hranice.

Džem je uvařen z hrušek ze stošíkovických sadů.  Jemná hrušková chuť je doplněna pikantním exotickými kořeními, jako je badyán, kardamon a skořice.

Džem se skvěle hodí k potření lívanců.

Čatní je vyrobeno podle tradiční domácí receptury. Jeho pikantnost tvoří snoubení dvanácti různých složek a koření s jablíčky a nasekanými rozinkami.

Čatní je jedinečným doplňkem sýrů, pečených a uzených mas.

Džem je uvařen z hrušek ze stošíkovických sadů.  Jemná hrušková chuť se skvěle snoubí s jedenáctistupňový pivem vařeným přímo na Znojemském hradě. Tato pikantní kombinace je doplněna směsí hrubě mletých pepřů. Toto s ní dělá skvělou „marmeládu pro opravdové chlapy“, avšak nejen pro ně. 

Znojemská okurka je plodinou, která má mnohostranné uplatnění v gastronomii. Proto jsme připravili z této světoznámé delikatesy i „džem“- a la marmeládu. A la marmeláda má barvu tradičních sterilovaných znojemských okurek, je sladkokyselá, kořenitá a celkově pikantní. Různá tradiční okurková koření vytváří nevšední zážitek pro chuťové buňky a vyvolávají pocit jedinečné chuti.

Všechna práva vyhrazena • 2017 Marmelády Znojmo • Vyrobil Martin Grus - Studio Tužka